Kapusta z mięsem

Posted: October 10, 2013 in Uncategorized
Obrazek
Składniki :
- 4 kostki bulionu drobiowego z zielem angielskim i liściem laurowym
- 2 łyżki oleju
- 1 duża cebula
- ok. 900g kapusty białej
- ok. 200g pieczarek
- 1 marchewka
- 1 łyżka czubata masła
- 1 łyżka czubata mąki
- 1 kiełbasa (np. śląska)
- 2 łyżki czubate koperku
- szczypta pieprzu
1. Wlewamy wodę do garnka i rozpuszczamy 3 kostki bulionu.
2. Obieramy cebulę i kroimy w kosteczki, to samo robimy z mięsem i kapustą.
3. Marchewkę, pieczarki i kiełbasę kroimy w plasterki.
4. Mięso podsmażamy na oleju dodając cebulę.
5. Do gotowego bulionu dodajemy mięso, kapustę i marchew, gotujemy do miękkości warzyw.
6. Pieczarki podsmażone na maśle i kiełbasę dodajemy do kapusty.
7. Potrawę oprószamy mąką , wymieszamy i zagotujemy.
8. Na koniec posypujemy koperkiem oraz pieprz.
9. Danie możemy podać z ziemniakami z wody.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s